O Girona volve vencer ao Barça e xa é equipo de Champions! (4-2)

Os xerundenses culminan unha tempada que sairá nas enciclopedias do fútbol

|

Montilivi antes del partido    Europa Press
Montilivi antes do partido    Europa Press

Historia pura. Isto non se volverá a vivir nunca. É o mellor día da historia do Xirona Futbol Club, e un dos mellores días do fútbol catalán e o deporte catalán. E o español, de paso. Montilivi espertouse dun soño para vivir unha realidade. Son equipo de Champions! Entraron ao grande, volvendo vencer a un triste Fútbol Club Barcelona, cunha remontada (4-2).

A diferenza entre o sentir de ambas as entidades é o bo traballo. Agora non toca criticar ao Barça, porque é o día do Xirona. Toca encomiar aos xerundenses. No partido, empezaron perdendo mercé un gol de Andreas Christensen, pero unha vez máis se repuxeron. Fixérono rapidísimo, mediante o seu máximo artilleiro, e o de LaLiga, Artem Dovbyk.

A pesar de empatar rápido, o Xirona sufriu acometidas do Barça. Así, ata que cometeron un penalti ao fío do descanso, que Robert Lewandowski converteu en gol para culminar a remontada momentánea. Con todo, na segunda parte os homes de Míchel saíron a comer ao rival, e provocaron erros que se traduciron en goles locais. O revulsivo Portu empatou, Miguel Gutiérrez puxo o terceiro, e de novo Portu puxo o definitivo 4-2.

Un resultado impoñente. Foi a primeira vez que un equipo catalán vence ao Barça nos dous partidos dun campionato de LaLiga. O Xirona repetiu o resultado de Montjuïc, marcando oito goles ao conxunto de Xavi Hernández este curso. O Xirona, afeito sufrir descensos e pelexar ascensos, non só xogará en Europa... Farao na Champions! De paso, recupera a segunda praza, e depende de si mesmo para conseguir un subcampeonato inesperado. Ademais, esta vitoria xa outorga matematicamente o título ao Real Madrid.